För många har internets intåg i livet haft en mycket positiv inverkan. Det har skapat jobb åt människor som inte visste vad de skulle göra med sig själva. Många har hittat vänner och kanske till och med kärlek med hjälp av den. Men internet har inte bara positiv verkan på oss människor. Det är många som blivit utsatta för näthat. Man kan visserligen lägga ut bilder och få feedback på nätet, men man får samtidigt vara beredd på motgång. Det finns många som inte kan hålla tillbaks sina åsikter. Flera kändisar har fått dödshot efter att de lagt upp bilder som retat upp massan. Och så finns såklart stressen. Den tickande klockan vi alla har i kroppen som inte går att få stopp på helt. Ibland tickar den högre. Ibland lägre. Men den finns alltid där. Och kanske är det lite extra stressigt för de som jobbar i IT-branschen. Den utvecklas ju ständigt. Dessutom håller den utvecklingen en takt som kan vara svår att hänga med i.

Som tur var så finns det hjälp att få för stressade människor. Du som letar efter Region Skåne KBT, kan vända dig till Finjagården. Detta behandlingshem ligger i Helsingborg. Här jobbar man med både KBT och DBT.

Underskatta inte naturenFinjagården

Frisk luft är den bästa medicinen. Så brukar alla hurtbullar beskriva det. Faktum är att det faktiskt stämmer. Frisk luft och promenader utomhus hjälper upp humöret på många olika sätt. Kroppen får färskt syre i dess renaste form. Solen ger b-vitamin som piggar upp. Och naturen verkar lugnande på våra urbana kroppar.

KBT i HelsingborgMänniskorna som kan hjälpa till

Det är lätt att tro att ensam är stark. Men så är det inte riktigt. Ibland mår man kanske bättre om man lyckas lösa ett problem på egen hand. Skulle det däremot inte fungera så, blir man lätt frustrerad. Alla som mår dåligt måste förstå att det finns hjälp att hämta. Det gäller bara att vara mottaglig för den. Och helst ska man naturligtvis hinna ta emot den innan det har gått för långt. Här är några exempel på människor som kan vara ett stöd:

  • Vänner
  • Familjemedlemmar
  • Andra släktingar
  • Terapeuter
  • Sjukvårdspersonal på vårdcentralen
  • Psykologer