När dagen kommer att flytta på ens nerd hub till en annan plats så krävs det en hel del tålamod. Många sladdar, apparater och datorer måste monteras ner. Det är så det är för it-eliten. Saker ska plockas isär och packas ner, hyllor ska tas ner från väggarna och större maskiner monteras ner. Beroende på det man arbetar med så varierar antalet och sorten enheter eller anordningar. För en ordentlig nermontering av hela kontoret så kan man använda sig av Maskinuthyrning hos Vallåkra Lantmannaaffär som erbjuder uthyrning av maskiner, även de mest enkla sådana som skruv- och borrmaskiner; idealt för att ta ner alla de där hyllorna och ta isär eventuella IKEA-skåp.

Gör det ordentligt för en gångs skullBorrmaskiner

Ska man göra någonting ska det göras ordentligt. Eller hur? Packa allting ordentligt också. Hitta ordentligt stora kartonger eller flyttlådor, packa datorer och andra apparater tillsammans med respektive sladdar, laddare och accessoarer. Märk helst varje kartong och låda med en kort beskrivning på innehåll så att uppackningen blir smidigare. Snurra ihop kablar och extensioner fint så att de inte trasslar in sig eller skadas under flytten. Även om en ordentlig packning kan ta sin tid så är det värt det i slutändan när man märker hur snabbt hela uppacknings-processen gick.

CirkelsågDen smarta flytten

Musiken är på, skruvmejseln i hand. Dags att packa! Med bra planering i förtid kommer allt gå bra. Att föreställa sig situationerna innan de uppstår:

  • Det bästa är att packa lite varje dag under en tid innan flytten, det är då mindre stressigt och ger en mer tid att kunna tänka bästa packning o.s.v. (ibland behöver man ju packa ner och packa ur flera gånger innan det blir bra)
  • Välj att packa ner det som du minst använder på kontoret först, för att minska risken att behöva packa upp igen på plats för att använda någonting innan flytten.
  • Linda in sköra ägodelar i stötdämpande material. Markera även de känsliga sakerna som så.
  • Packa lastbilen i tvärtom ordning, alltså det du vill lasta av först som sist, och det du vill lasta av sist lägger du in först i flyttbilen.

Lyckad flytt!