IT och Jeans – en vinnande kombination?

Musarm har varit ett stort problem för oss som har flitigt använt datormusen. Snart är detta inget mer att vara orolig över. Google och Levi’s jeans jobbar nämligen på ett gemensamt projekt som handlar om ”wearable tech tyg”. Målet är att ge oss möjligheten att använda våra kläder precis på samma sätt som vi använder datormusen idag. Inom några år ska det vara möjligt att skicka iväg ett mail genom några klick på låret.

Smarta kläder – nytt begrepp inom wearables

Wearable technology är ett begrepp som man på svenska ibland väljer kalla för kroppsnära teknik. Det inkluderar glasögon, smarta klockor och andra teknologiska prylar som på ett eller annat sätt är tänkta att göra våra liv bättre. Just i fallet med kläder är det svårt att ge produkten ett bra namn på svenska. Bärbara eller kroppsnära kläder fungerar inte riktigt då det är det som är kläderna är tänkta att vara oavsett om de innehåller någon teknologi eller inte. Smarta kläder är nog ett bättre alternativ som vi tror marknaden och IT-branschen kommer att välja.

Google Glass – med smarta kläder på?

Varför är det bra för oss? Just nu behöver vi hålla koll på tangentbordet eller vår mobilskärm för att skicka iväg ett meddelande eller skriva ett kort SMS-meddelande. Med smarta kläder behöver vi inte längre göra det. Vi kan fortsätta samtalet eller titta på fotbollsmatchen och göra det vi behöver göra utan att tappa fokus. Google Glass har det varit väldigt tyst om de senaste månaderna, men vi antar att Google jobbar på någon ny produkt eller ny version av samma produkt som kommer att ”ta över världen”. Smarta kläder skulle fungera perfekt om de användes tillsammans med Google Glass. Då behöver vi inget mer än våra jeans och Google Glass för att göra det mesta vi i dagsläget gör på internet. Dessutom behöver vi inte längre förlora en enda ögonblick av vårt verkliga liv.