Man stiger upp från sängen när larmet på mobiltelefonen går. Man duschar snabbt, tar på sig kläder och sätter sig i bilen. Man kommer fram till jobbet, tar ett par steg till kaffemaskinen innan man slår sig ner vid datorn. Så småningom blir klockan lunchdags och eftersom det fortfarande finns massor att göra så intar man en liten mikropizza vid datorn. Sen går dagen vidare. På eftermiddagen kommer favoritkollegan förbi med en kaffe. Man lutar sig tillbaks på skrivbordsstolen. Man snurrar ett varv på densamma. Man rullar fram till kopiatorn för att hämta ett utskrivet dokument. Sen är det dags att köra hem igen. Middagen lagas och äts snabbt innan man landar framför något dåligt tv-program på soffan. Tills sängen kallar. Ja, ni ser ju själva. De som jobbar vid skrivbord, till exempel i IT-branschen, får inte in särskilt mycket rörelse i sin vardag.
De skulle absolut må bra av att göra något praktiskt, med händerna. I Ystad finns JHL som har ett stort sortiment av byggvaror, fönster och färg. De kan också hjälpa till med frågor som rör trädgård. Spana in deras hemsida under www.byggvarorystad.se/tradgard-ystad för mer information.

Bra för själ och kroppträdgård i ystad

Det gör gott för huvudet att göra något helt annat ibland. Om din hjärna är van vid att du sitter vid datorn dagarna i ända, kommer den att bli alldeles till sig om du plötsligt tittar på något som inte består av ettor och nollor. Omväxling förnöjer brukar man säga, och det stämmer verkligen.
På samma sätt så mår kroppen bra av att röra på sig. Det är naturligtvis inget fyspass att såga brädor och spika ihop dem. Men för de som sitter still i kontorsstolen hela dagen är det stor skillnad. Om man dessutom kan göra jobbet utomhus så får man solljus och frisk luft på köpet.

Lätt att bygga själv

Det finns många saker som man kanske inte bör ge sig på om man är något av en nybörjare. Ingenting tar död på skaparglädjen lika snabbt som att misslyckas med sitt första projekt. Här kommer några exempel på sådant som man kan börja med som snickeriobjekt:

• Fågelholk
• Elementskydd
• Barnstol
• Nattygsbord
• Tavelram
• Pall
• Trappstege